Connect with us

Hi, what are you looking for?

Παιδαγωγικά προγράμματα

Παιδαγωγικά Προγράμματα

Η πρώιμη παιδική ηλικία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ανθρώπινη κοινωνία. Συνεπώς, και ο βρεφονηπιακός σταθμός, σε συνδυασμό με την οικογένεια, αποτελεί ένα χώρο ζωής και ένα κομμάτι ιστορίας του κάθε παιδιού. Η διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού ξεκινάει από τη βρεφική ηλικία και όχι από την είσοδο του στο δημοτικό σχολείο, όπως πίστευαν άλλοτε. Στις μέρες μας ολοένα και αυξάνονται οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των γονέων από τα κέντρα προσχολικής αγωγής αλλά και από τα προγράμματα προσχολικής αγωγής που ακολουθούνται.
Η πρώτη προσχολική ηλικία χαρακτηρίζεται από:

  • τις μεγάλες αλλαγές στην ανάπτυξη και το μεγάλωμα του κάθε παιδιού
  • την έντονα βιωματική προσέγγιση βασικών αρχών και λειτουργιών της ζωής και του περιβάλλοντος
  • την κατάκτηση των πρώτων βασικών γνώσεων μέσα από δομημένες πλέον διαδικασίες
  • την κοινωνικοποίηση του κάθε παιδιού μέσα σε οργανωμένες και προστατευμένες ομάδες
  • Στην προσχολική ηλικία το παιδί αποκτά τα πρώτα βιώματα και εμπειρίες και ανακαλύπτει τα μυστικά του άμεσου κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.
  • Σκοπός των Ημερήσιων Προγραμμάτων στον Παιδικό Σταθμό, είναι η ομαλή μετάβαση από την οικογενειακή στην κοινωνική ζωή και ταυτόχρονα η πρώτη γνωριμία του παιδιού με το περιβάλλον. Στον παιδικό σταθμό θα τεθούν οι βάσεις για όλα όσα θα ακολουθήσουν μετά στα σχολικά χρόνια. Παράλληλα έμφαση δίνεται στην ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών, σε κάθε τομέα, νοητικό, συναισθηματικό, κινητικό.

 

Πληροφορίες σχετικές με την ανάπτυξη ημερήσιων παιδαγωγικών προγραμμάτων πατήστε πάνω στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.