Connect with us

Hi, what are you looking for?

Χωρίς κατηγορία

Σεμινάρια, Παραστάσεις και Έκθεση Θεατρικής Κούκλας

  1. Σεμινάρια & Εργαστήρια, Master class & workshops

    1.“Διερευνώντας τον ρόλο των αντικειμένων στο κουκλοθέατρο και στη θεατροπαιδαγωγική”

    Ημερομηνίες:  2, 3 & 4 Δεκεμβρίου. Διάρκεια: 12 ώρες. Αριθμός συμμετοχών: έως 20 άτομα. Ώρες:        2 & 3/12, από τις 16:00 έως τις 20:00. – 4/12, από τις 10:00 έως τις 14:00. Γλώσσα: Ελληνική. Χώρος: Μ2. Aίθουσα CR2 – CR3. Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ

    Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ποικίλα αντικείμενα (άχρηστα υλικά, καθημερινά αντικείμενα), τα οποία μέσα από παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και επιλεγμένες τεχνικές δραματοποίησης αποκαλύπτουν την αξία τους στο κουκλοθέατρο και στη θεατροπαιδαγωγική μέθοδο. Πιο αναλυτικά, μέσα από την εμψύχωση των αντικειμένων και τη χρήση τους με διαφορετικούς τρόπους σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε προσωπικές ή συλλογικές αφηγήσεις και μεταφέρονται στον φανταστικό χώρο, ενεργοποιώντας μηχανισμούς άμυνας, ταύτισης, αναπλήρωσης, μετάθεσης και μεταφοράς. Το σεμινάριο στοχεύει να διερευνήσει το αντικείμενο ως:

    ερέθισμα για τη δημιουργία και αναπαράσταση ιστοριών κουκλοθεάτρου
    ερέθισμα για την υλοποίηση θεατροπαιδαγωγικού εργαστηρίου
    ερέθισμα για τη δημιουργία και αφήγηση ιστοριών
    παιδαγωγικό μέσο για τη διερεύνηση του κοινωνικού και ιστορικού πλαισίου
    μέσο για τη δημιουργία θεατρικής σκηνογραφίας
    αισθητικό αποτέλεσμα (εγκατάσταση, κολάζ)
    Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, εμψυχωτές ομάδων και φοιτητές συναφών αντικειμένων.

    Εργαστήριο για κουκλοπαίκτες από τον Στάθη Μαρκόπουλο
    «Το θέατρο της Εμψύχωσης»(Βασικές αρχές εμψύχωσης θεατρικής κούκλας)

    Ημερομηνίες:  Σάββατο 3 έως Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Διάρκεια: 20 ώρες (πέντε 4ωρες συναντήσεις). Αριθμός συμμετοχών: έως 16 άτομα. Ώρες: 3,4,5,6 & 7 Δεκεμβρίου: 10:00 έως 14:00. Γλώσσα: Ελληνική. Χώρος: Μ2. Aίθουσα CR2 – CR3. Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ

    Εργαστήριο αποκλειστικά για κουκλοπαίκτες και νέους κουκλοπαίκτες

    Στόχος:

    Θα χρησιμοποιηθούν τρεις διαφορετικές τεχνικές χειρισμού κουκλών που θα κατασκευαστούν με απλά υλικά, για να διερευνήσουμε το φαινόμενο της υποδήλωσης ζωής μέσα από ατομικές και ομαδικές ασκήσεις.Παραγωγή δρώμενων.

    Βασικά θέματα

    – χειρισμός και εμψύχωση αντικειμένων – υποκειμένων

    – η «υποκριτική» της κούκλας

    – μέσα χειρισμού

    – αισθητική της κίνησης

    – ενσωμάτωση της κίνησης/ δράσης

    – σχέση χειριστή-κούκλας-θεατή

    – δραματουργία και σκηνοθεσία στο κουκλοθέατρο

    – η δραματουργία του ρυθμού

    – σχέση χειριστή-κούκλας-θεατή

    – δυναμική του χώρου

    – οντολογικές αναζητήσεις της κούκλας στον 21ο αιώνα

    Master class με την Damiet Van Dalsum (Ολλανδία)
    «Η οικονομία της κίνησης και των υλικών». Η σχέση ανάμεσα σε ΗΧΟ/ΚΙΝΗΣΗ/ YΛΙΚΟ

    Ημερομηνίες: 8-12 Δεκεμβρίου 2016. Διάρκεια: 36 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: έως 12 άτομα. Γλώσσα: Αγγλική (με ελληνική μετάφραση αν χρειαστεί). Χώρος: Μ2. Aίθουσα CR2 – CR3. Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ. Απευθύνεται σε: σπουδαστές του θεάτρου, κουκλοπαίχτες, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς

    Η επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των αντικειμένων ή των κουκλών είναι ένα σημαντικό μέρος στην τέχνη του κουκλοθεάτρου.

    Κάθε υλικό έχει τον δικό του ήχο. Θα δουλέψουμε με τον ήχο του κάθε αντικειμένου. Κάθε υλικό έχει την δική του κίνηση. Θα ανακαλύψουμε τον ήχο και την κίνηση του υλικού.

    Η βασική αρχή αυτού του σεμιναρίου είναι η αναπνοή. Ο κουκλοπαίχτης είναι ο κινητήρας, αλλά θα πρέπει να εστιάσει στο υλικό / κούκλα / αντικείμενο. Θα δουλέψουμε με τον ρυθμό του υλικού σε σχέση με τη φωνή. Τι μπορούμε να κάνουμε με τις φωνές μας; Θα κάνουμε ασκήσεις  στις οποίες θα χρειαστεί να υπερβάλλουμε με τη φωνή / να υπερβάλλουμε με το υλικό. Πως θα βρούμε τον συνδυασμό των δύο;

    Η Damiet Van Dalsum θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν χαρακτήρες με υλικά και αντικείμενα. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εστιάζουν στο υλικό και πως να το εμψυχώνουν με τον ήχο και την κίνηση.

    Η Damiet είναι γνωστή για την τέχνη της να εκφράζει μέσα από το χειρισμό αντικειμένων και  κουκλών και με την εκφραστική φωνή της βαθιά νοήματα και συναισθήματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη.

    Για πληροφορίες και για εγγραφές: 2310-276069 (9.30-13.30) και για πληροφορίες τις απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα 690 85 14 624 & 697 76 35 606

    www.thesspuppet.gr

    Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από τους Koldo Vio (Ισπανία) και Μάρθα Κατσαρίδου.

     

     

     

  2. “THESSPUPPET 2016”
    Έκθεση στο φουαγέ του Μεγάρου Μουσικής
    “Μια εισαγωγή για το θέατρου με κούκλες και αντικείμενα στις 5 ηπείρους και
    ένα ταξίδι στο βάθος της ιστορίας του”

    Διάρκεια: Ανοιχτά από 2 έως 12 Δεκεμβρίου

    Ωράριο: από τις 9:30 έως τις 13:30 και απο τις 17:00 έως τις 20:00

    Χωρος: Στο φουαγιέ του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

    Ελεύθερη είσοδος για το κοινό.

    Περιγραφή Μια έκθεση με δυνατότητα εύκολης μεταφοράς που αποτελείται από 26 βανερ 180 επί 100 πόντους, όπου αφηγείται η ιστορία της θεατρικής κούκλας στους 5 ηπείρους και στην Ελλαδα.

    Συνεργαζόμενοι επιστημονικοί φορείς:
    Concha de la Casa, “35ο. International Puppet Festival of Bilbao”
    Στάθης Μάρκοπουλος, Ελληνικό παράρτημα της UN.I.MA.
    Μετάφραση και σχεδιασμός της έκθεσης:
    “Eurocultura Centre” Social & Cultural Programmes Centre
    Επιμέλεια: Juanjo Corrales

    “Η θεατρική κούκλα εμφανίζετε ως τελετουργικό αντικείμενο σε όλους τους αρχέγονους και νεότερους πολιτισμούς και είναι συνδεδεμένη με τις θρησκευτικές παραδόσεις.
    Αν πάμε πίσω στην προϊστορία, στα τέλη της παλαιολιθικής εποχής, ο άνθρωπος των σπηλαίων, εκτελούσε τελετουργίες με ανθρώπινες παραστάσεις και ζωόμορφα ομοιώματα για να ευχηθεί το καλό και χωρίς ατυχήματα κυνήγι.
    Η Ινδική μυθολογία στην κοσμογονία της αναφέρει ότι ο πρώτος δημιουργός/ κατασκευαστής θεατρικών κούκλων, βγήκε από το στόμα του Brahma ( θεότητα που έδωσε μορφή στο Κόσμο).
    Επί αιώνες, στην Αίγυπτο και σε περιοχές της Μεσοποταμίας, οι θεότητες παρουσιαζόταν σαν αρθρωτές τρισδιάστατες φιγούρες.
    Στην Ευρώπη, η πρώτη αναφορά για το θέατρο με κούκλες, τοποθετείται στην Ελλάδα τον 5ο αιώνα πΧ και συνδέεται με το αρχαίο θέατρο. Ήταν κούκλες κατασκευασμένες από πηλό, ξύλο ή ελεφαντόδοντο. Στην Ελλάδα και την Ρώμη, ήταν κούκλες με νήμα. Επίσης αναφέρονται αγάλματα με κίνηση και ομιλία, χειριζόμενα από ιερείς για θρησκευτικούς σκοπούς .
    Συνοπτικά, η θεατρική κούκλα εμφανισιακά είναι ένα παιχνίδι, στην ουσία όμως είναι ένας πρωταγωνιστής. Ένας θεατρικός πρωταγωνιστής. Αυτός είναι ο πραγματικός ορισμός της και σε σχέση με αυτόν καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε. Ως κάτι παραπάνω από παιχνίδι, κάτι που με φαντασία και τρυφερότητα εκφράζει πολλές διαφορετικές διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης (αισθητική, πολιτιστική, λαϊκή, συναισθηματική, διδακτική διάσταση).

  3. Εργαστήριο Αφήγησης και Έκφρασης

    Εργαστήριο Αφηγητών

    Για έκτη συνεχή χρονιά, κατά τη διάρκεια  του Οκτωβρίου το Εργαστήριο Αφηγητών με τη Ροδάνθη Δημητρέση, υποδέχεται νέα μέλη. Ένας χώρος αφιερωμένος στο άκουσμα παραμυθιών, μύθων, θρύλων, τη δημιουργία ατομικού ρεπερτορίου, την ανταλλαγή ιστοριών, πληροφοριών, εμπειριών … για όσους  αγαπούν τα παραμύθια, γι’ όσους ασκούν την τέχνη της αφήγησης και θέλουν να εμβαθύνουν, για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα παραμύθια  ως εργαλείο (εκπαιδευτικοί, γονείς, εμψυχωτές ομάδων, επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού και της ψυχικής υγείας)  ή να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ως αφηγητές.

    Κάθε τρίμηνο ολοκληρώνεται ένας κύκλος δίνοντας την ευκαιρία για εμβάθυνση από κύκλο σε κύκλο. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η ομάδα ανοίγει για να υποδεχτεί νέα μέλη. Η διαδικασία ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στον καθένα, να ακολουθήσει το δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης  μέσα στο εργαστήριο και έξω από αυτό δίνοντας το πρόγραμμα, βήμα σε όσους το επιθυμούν να αφηγηθούν  σε οργανωμένες αφηγήσεις σε δημόσιους χώρους .

    Διάρκεια: 2 ώρες / εβδομάδα, τρίμηνοι κύκλοι. 

    Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλ. επικοινωνίας 2310 266 857 & info@ actionart.gr, www.action-art.gr, http://www.facebook.com/pages/Action-Art-%CE%95%CE%B9

    ______________________________________________________________________

     

    CV Ροδάνθης Δημητρέση

    Η Ροδάνθη Δημητρέση,  είναι αφηγήτρια και  εικαστικός . Το 1995 ξεκίνησε ως αφηγήτρια το ταξίδι της,  στο χώρο των Παραμυθιών, των Μύθων και της Αφήγησης.

    Εκπαιδεύτηκε στα Ateliers de la rue Raisin στη Γαλλία, δίπλα στον Jean Porcherot αφηγητή εμπνευστή και ιδρυτή των Φεστιβάλ Nuit des Contes & Rencontres Contées/Γαλλία  Το 2000  συνεργάστηκε με φορείς της πόλης και τα Ateliers de la rue Raisin  και συνδιοργάνωσαν 5ήμερο πρόγραμμα με σεμινάρια και δίγλωσσες αφηγήσεις .Από το 2000 είναι μέλος των  Ateliers du Conte de la rue Raisin στη Γαλλία.

    Πραγματοποιεί εδώ και 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη,  4ημερο σεμινάριο «Εκπαίδευση στην Αφήγηση Παραμυθιών»,  σε συνεργασία με τον αφηγητή Jean Porcherot και με την Emilie Lehr, ειδική εκπαιδεύτρια στο τομέα εκπαίδευσης της γαλλικής γλώσσας,   για το σεμινάριο  «Το παραμύθι για την εκμάθηση και διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας»,   στο πλαίσιο του αφιερώματος ¨Μάης των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών¨, που  περιλαμβάνει και παραστάσεις αφήγησης .

    Πραγματοποιεί  σεμινάρια για το  Παραμύθι και την Παιδαγωγική Αξιοποίηση του, δημιουργία αφηγητών, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης και σε σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Δημόσιας  Εκπαίδευσης ,  επίσης διαπολιτισμικά, εκπαιδευτικά προγράμματα συνδυάζοντας την αφήγηση με άλλες μορφές τέχνης.
                                                                                                                                                                                                           Οργάνωσε το Εργαστήριο Αφηγητών στην Action Art και πολυγλωσσικές ομάδες και πραγματοποίησε  πολυγλωσσικές αφηγήσεις, παραστάσεις, στην Ε.Π.Ν.- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014, σε  Γιορτές Πολυγλωσσίας, σε φεστιβάλ, Caravan Project, σχολεία, κλπ. Αφηγείται στο εξωτερικό σε festivals στη Γαλλία. Στην Ελλάδα προσωπικές παραστάσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, πολιτιστικούς χώρους, βιβλιοπωλεία κλπ., και σε μουσεία σε συνδυασμό με έργα τέχνης .

    Ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του πρώτου  Αφιερώματος στο Παραμύθι «Μέρες παραμυθιών, θάματα και ξόρκια», στο πλαίσιο του 3ου Παιδικού Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Elephantastico 2016,του Δήμου Θεσσαλονίκης, με καλεσμένους αφηγητές από Ελλάδα και εξωτερικό, παραστάσεις – αφηγήσεις, στρογγυλή τράπεζα  αλλά και εργαστήρια για γονείς ,παιδιά & οικογένειες προσφύγων.

    Συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις,«Καβείρια 2016» του Δήμου Σαμοθράκης  με το πρόγραμμα «Μέρες Παραμυθιών και Μύθων στη Σαμοθράκη», που πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλιάπολης,  Ιερό των Μεγάλων  Θεών και σε άλλους  χώρους ,  με τη συμμετοχή & συνεργασία αφηγητών του Εργαστηρίου αφηγητών της Action Art.

    Συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, Νατάσσα Μάρε  Μουμτζίδου, ερμηνεύτρια , βοκαλίστρια , το μουσικό  Νίκο Τουλιάτο, κρουστά ,Γιώργο Αθανασόπουλο, πιάνο,  για τις παραστάσεις «Πάντα ν΄ ανταμώνουμε και να ονειρευόμαστε» και   «Παραμύθια για τα δικά μας Νυχτέρια» που πραγματοποιήθηκαν  στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. στο «Sleepover-Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι», 2016.

    Συμμετείχε σε Διεθνή Συνέδρια, ημερίδες , table ronde, Εθνικά Συμπόσιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφηγήσεις και εισηγήσεις για  την παιδαγωγική του και εκπαιδευτική  αξιοποίηση του παραμυθιού, τη διαπολιτισμική του διάσταση, την κοινωνική του λειτουργία .

     Επιμελήθηκε την  έκδοση  και  συλλογή  παραμυθιών για την Action Art, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΕΠΝ Θεσσαλονίκη 2014.Συνέβαλε στην ίδρυση της  Action Art / Εικαστική Δράση, που δραστηριοποιείται για τη διάδοση της τέχνης της αφήγησης και την προαγωγή της εικαστικής παιδείας. Οργανώνει και πραγματοποιεί προγράμματα για την Action Art. Εκπαιδευτικός εικαστικών στη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση. Εργάστηκε στη ΧΑΝΘ για τη δημιουργία και οργάνωση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων  και στο ΚΕ.ΘΕ.Α (ΙΘΑΚΗ)1987-1991, με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

  4. Διαπολιτισμικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

    Ταξίδια στους πολιτισμούς του χθες και του σήμερα» 6/11/2016, 27/11/2016 & 4/12/2016,11/12/2016,
    Ένα διαδραστικό πρόγραμμα με αφήγηση παραμυθιών από διάφορες χώρες και παραμύθια από φυσικούς αφηγητές που αφηγούνται στη μητρική τους γλώσσα, υπάρχει συναφήγηση -μετάφραση από αφηγητή)
    Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σχολεία και σε άλλους χώρους προσαρμοσμένο στις συνθήκες και τους χρόνους του κάθε χώρου
    ___________________________________________________________________________
    Δημιουργικές Δράσεις, Αφηγήσεις, Συναντήσεις με τις τέχνες, το παραμύθι, τους μύθους, για μικρούς και μεγάλους στην Action Art.

    Το φθινόπωρο η Action Art τα Σαββατοκύριακα, υποδέχεται παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ξεχωριστές συναντήσεις παραμυθιών και τέχνης. Τα Σαββατοκύριακα τα παραμύθια, οι μύθοι, οι θρύλοι, συναντούν τη τέχνη με δράσεις όπως εικονογράφηση, δημιουργία βιβλίου, παιχνίδια γλώσσας και φαντασίας, αλλά και με πολλά εργαστήρια γύρω από την αφήγηση. Το Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης υποδέχεται νέα μέλη είτε είστε αφηγητής, είτε είστε επίδοξος παραμυθάς, είτε είστε πολύγλωσσος και θέλετε να αφηγηθείτε στη μητρική σας γλώσσα, ή να εκπαιδευτείτε στην τέχνη της αφήγησης από ειδικούς.
    Και μη ξεχνάτε τις παραστάσεις που ετοιμάζει η Αction Art, για μικρούς και μεγάλους, σε βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς χώρους, σχολεία, βιβλιοπωλεία και café, καθώς και τα εκπαιδευτικά και πολυπολιτιστικά /πολυγλωσσικά προγράμματά της για παιδιά και εφήβους.

    Τι άλλο σας περιμένει; Τα Σαββατοκύριακα γίνονται ακόμη χειροποίητες δημιουργίες, εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών, χαρτιού και αντικειμένων με χαρτοπολτό για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ενώ τρέχουν και σεμινάρια για την Τέχνη και την Εικαστική Διαδικασία.
    Καλλιτέχνες της ομάδας και εξωτερικοί συνεργάτες παρουσιάζουν στα παιδιά διαφορετικές μορφές τέχνης με σκοπό να τα οδηγήσουν σε νέες εικαστικές εξερευνήσεις, με τακτικές επισκέψεις σε χώρους τέχνης

    Για τους τρίμηνους κύκλους σχέδιου, ζωγραφικής, κατασκευών , κολάζ ,παιχνιδιών έκφρασης και για το πρόγραμμα των Συναντήσεων το Σαβαβατοκύριακο περισσότερες πληροφορίες : τηλ : 2310 266857
    info@action-art.gr, www.action-art.gr ,fb: http://www.facebook.com/pages/Action-Art-%CE%95%CE%B9

  5. Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο ΠΟΥΠΟΥΛΟ

    Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο
    Αγίου Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου
    54636, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

    τηλ.: 00302310828402, 00302310922169
    φαξ: 00302310686697

    http://poupoulodramacenter.blogspot.gr/
    https://www.facebook.com/poupoulodramacenter/

    Tο εργαστήρι μας ετοίμασε για την νέα σεζόν τα εξής προγράμματα:
    -Εργαστήρι κυριακάτικο τμήμα Δραματικής παιδείας με προ JUNIΟR 3,5 – 5 χρονών 6 μ.μ. – 7 μ.μ.
    -2 Τμήματα ενηλίκων ,με διαφορετικές τεχνικές
    -Θεατρικές παραστάσεις που μπορούν να παιχτούν στον χώρο του σχολείου η σε Θεατρική αίθουσα
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΗ – εποχιακή παράσταση,
    Οι πυγολαμπίδες – κουκλοθέατρο με μαριονέτες και ηθοποιούς

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν και στο μπλοκ μας να πάρουν μία ΄΄πουπουλένια γεύση”

    Το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο – ομάδα Πούπουλο, έχει ετοιμάσει φέτος μια τρυφερή ιστορία.

    “Ο Πυγολαμπίδας”

    Μια παράσταση βασισμένο σε ένα κλασικό τσεχικό παραμύθι, για μικρούς τριών έως οχτώ χρονών.. Οι ήρωες του έργου, ηθοποιοί, μαριονέτες και κούκλες.

    Παραστάσεις δίνονται καθημερινά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, Α ‘ και Β’ δημοτικού.

    Τηλεφωνά επικοινωνίας: 6942016842, 2310922169

You May Also Like

Χωρίς κατηγορία

Μαθητής – καθηγητής μια ανεκμετάλλευτη σχέση; Για να μπορέσουν οι καθηγητές να αναδειχθούν σε παιδαγωγούς, για τους εφήβους μαθητές, θα πρέπει να φροντίσουν να...

Εκπαιδευτικά

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους εντελώς ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα εκπαιδευτικά αντικείμενα! Σεμινάρια Νέων Τεχνολογιών –Marketing – Λογιστικής Εισαγωγή...

Χωρίς κατηγορία

Μπορούν τα μωρά να καταλάβουν πότε απευθυνόμαστε σε αυτά; Oταν μιλάμε στα μωρά, συνειρμικά προσαρμόζουμε τον λόγο μας σε έναν πολύ συγκεκριμένο και διακριτικό...

Featured

Για να δείτε την επαγγελματική μονογραφία της ειδικότητας των βοηθών βρεφονηπιοκόμων πιέστε εδώ Για να κατεβάσετε το αρχείο power point που αναφέρεται στην ειδικότητα...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.