Connect with us

Hi, what are you looking for?

Χωρίς κατηγορία

Παρουσίαση Εισηγητών της ημερίδας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βρεφονηπιοκόμων και του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

10.30 – 11 : Βάσιου Μαρία, Διατροφολόγος
Θέμα: «Υγιεινές Επιλογές Διατροφής μια καθημερινή πρόκληση στα χρόνια της κρίσης»

Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Βάσιου Μαρία, είναι απόφοιτος της Σχολής Διατροφολογίας-Διαιτολογίας του ΑΤΕΙΘ Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος και από το 2014 στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας.
Είναι μέλος του Δικτύου Αγωγής Υγείας του Κέντρου Υγείας αλλά και της 4ης ΥΠΕ. Συμμετέχει στις δράσεις αγωγής υγείας στην Κοινότητα αλλά και στα σχολεία όλων των βαθμίδων αρμοδιότητας του Κ.Υ. Νέας Μηχανιώνας. Παράλληλα είναι υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Γραφείου Διατροφής του Κ.Υ.
Από το Σεπτέμβριο του 2018 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ στην Ιατρική Σχολή στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

11.00 – 11.30: Τζαβάρα , Εκπαιδευτικός Med – Συγγραφέας
Θέμα: «Πού πάνε τα βιβλία όταν φύγουν από τη βιβλιοθήκη;» Ο ρόλος του παιδαγωγού στη δημιουργική ανάγνωση και αξιοποίηση των εικονοβιβλίων».

Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Κατερίνα Τζαβάρα, γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ και αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και του Διδασκαλείου Α.Π.Θ. με σπουδές πιάνου και αγγλικής γλώσσας. Έχει ειδικευθεί στη μέθοδο Montessori, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της Φυσικής Δραστηριότητας και Ποιότητας Ζωής για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και Πιστοποιητικό Κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ.
Είναι υπεύθυνη επιστημονικού σχεδιασμού και υλοποίησης επιμορφωτικών εργαστηρίων διδακτικής μεθοδολογίας της Τέχνης και της Δημιουργικής Γραφής στο σχολείο για εκπαιδευτικούς, γονείς και σπουδαστές. Συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για την υλοποίηση εργαστηρίων φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής για μικρά παιδιά. Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός και ασχολείται με τη συγγραφή και την επιμέλεια παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Έχουν εκδοθεί 24 βιβλία της από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικά blogs και ηλεκτρονικά έντυπα ποικίλης ύλης.

11.30 – 12.00: Ματζιροπούλου Αποστολία, Μουσικοπαιδαγωγός
Θέμα: «Το παιχνίδι ως μέσο εκπαίδευσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή. Προσεγγίσεις και εφαρμογές σε διαφορετικές ηλικίες».

Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Ματζιροπούλου Αποστολία, είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Μουσική Εκπαίδευση καθώς και του Διπλώματος Σύνθεσης (2017). Εργάζεται ως επιμελήτρια καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών και ως καθηγήτρια Υποχρεωτικών Θεωρητικών, Μουσικής Προπαιδείας και Μουσικοκινητικής Αγωγής σε διάφορα ωδεία (Ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης) και σε πρότυπους παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα, συνεχίζει τις σπουδές της στο σαξόφωνο και την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, ούσα ενεργό μέλος σε μουσικά project και μουσικο-θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρακολουθήσει τους Ετήσιους Κύκλους Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης στο Κρουστόφωνο (2014-2015) και στο Μουσικό Κολλέγιο (2017-2018) καθώς και διεθνείς επιμορφώσεις μέσω του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ).

12.00 – 12.30: Ατελιέ της Φανταστικής, Ομάδα παιδαγωγών
Θέμα: «Ο οπτικός γραμματισμός στην τάξη: Η σημασία της ανάγνωσης εικόνας στην ιστοριοπλασία και τα εικαστικά».

Βιογραφικό Σημείωμα: Το «Ατελιέ της Φανταστικής», είναι μια ομάδα παιδαγωγών Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κοινό στόχο την καλλιέργεια του λόγου, της αισθητικής και της απελευθερωτικής φαντασίας.
Οι αρχές της ομάδας εκκινούν από την απελευθερωτική κριτική παιδαγωγική και την προσέγγιση Reggio Emilia και παιδαγωγών, όπως ο Paulo Freire, ο Lorris Malaguzzi και ο Gianni Rodari, για να συναντηθούν με τα ενδιαφέροντα, τη γνώση και τις εμπειρίες των παιδιών, οδηγώντας στην παραγωγή αυθεντικών και πρωτότυπων έργων.
Η ομάδα του «ατελιέ της Φανταστική» ασχολείται με τη διοργάνωση σεμιναρίων παιδαγωγικής, αλλά και οργανωμένων εργαστηρίων με επίκεντρο δραστηριότητες αφήγησης – δημιουργίας παραμυθιού, προσέγγισης πολυτροπικών κειμένων και έργων τέχνης, καθώς και παραγωγής εικαστικών/πλαστικών έργων και performance art. Στοχεύει στην επαναπροσέγγιση καθημερινών υλικών μέσα από τη χρήση συμβατικών, αλλά και περισσότερο ευφάνταστων εργαλείων, όπως η φωτοτράπεζα και το λογοπαίγνιο, διανύοντας έτσι τη διαδρομή από την παρατήρηση του πραγματικού στην συν-οικοδόμηση του φανταστικού. Έχει συγγράψει τα παιδικά βιβλία «Κοίτα» και «Το κουμπί» (Εκδ. Γράφημα).

12.30 – 13.00: Κουκλοθεατρική Παράσταση: Κασαπίδου Κατερίνα και ομάδα «Πλαγγόνες»
Θέμα: «Το παπάκι που δεν του άρεσαν τα ποδαράκια του» του Ευγένιου Τριβιζά

Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Κασαπίδου Κατερίνα, είναι η Εμψυχώτρια, δημιουργός κούκλας και σκηνής της ομάδας και Εκπ/κος Βρεφονηπιοκόμος του ΔΙΕΚ Σερρών.
Έχει 23 χρόνια προϋπηρεσία σε βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικούς Σταθμούς, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ). Το μεράκι και η αγάπη της για την κούκλα και το παιδί αρχικά εκφράστηκε μέσα στις τάξεις των Παιδικών Σταθμών όπου εργάστηκε για επτά χρόνια.
Στην συνέχεια παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και παραστάσεις σχετικά με την τέχνη, του κουκλοθεάτρου , του θεάτρου στην εκπαίδευση, θεατρικού παιχνιδιού, αφήγησης παραμυθιού, δημιουργικής γραφής. Συμμετείχε για έξι χρόνια στην ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου Σερρών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια , μέσα από την διδασκαλία στο ΙΕΚ Σερρών του μαθήματος κουκλοθέατρο-θέατρο σκιών και την φιλική, δημιουργική σχέση με ανθρώπους με κοινές ανησυχίες, δημιουργήθηκε η ομάδα «ΠΛΑΓΓΟΝΕΣ». Στόχος της δεν είναι μόνο οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου αλλά και οι δράσεις οι σχετικές με το θέαμα και το παιδί.
Στην παράσταση αυτή συμμετέχουν επίσης οι: Καραντώνη Νικολέτα εκπαιδευτικός Βρεφονηπιοκόμος του ΕΠΑΛ Ηράκλειας Σερρών με 18,5 χρόνια προϋπηρεσίας, Καράμπαμπα Σοφία εκπαιδευτικός Βρεφονηπιοκόμος του ΕΠΑΛ Δράμας με 18 χρόνια προϋπηρεσίας, Τσακίρη Άννα εκπαιδευτικός Βρεφονηπιοκόμος του ΕΠΑΛ Πολύγυρου Χαλκιδικής με 16 χρόνια προϋπηρεσίας , Σεκέρογλου Μαρία εκπαιδευτικός Μουσικός του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών με 16 χρόνια προϋπηρεσίας , Κατέμογλου Μαρία Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος και εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας και Παπάντσιου Ελένη Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

13.30 – 14.30 : Παυλίδης Γεώργιος, 44 έτη καθηγητής Ψυχολογίας και Μαθησιακών Δυσκολιών, σε σχολές Εκπαίδευσης και Ιατρικής, γνωστών πανεπιστημίων της Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.
«Πώς θα Γνωρίζουμε από την Προσχολική Ηλικία ποιο Παιδί έχει Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ) ή Δυσλεξία: ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ»

Βιογραφικό Σημείωμα: ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο Εφευρέτης – Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι Διεθνώς καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση. Επίσης είναι ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.
Επιστημονικός Διευθυντής των 36 ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’
Νεότατος, μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.
Καθηγητής Ψυχολογίας & Μαθησιακών Δυσκολιών για περισσότερα από 44 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, Ελλάδας και των ΗΠΑ.
30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: Λόγω της Παγκόσμιας Επιστημονικής του Αναγνώρισης, του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις & η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο WHO IS WHO IN THE WORLD (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας), WHO IS WHO IN AMERICA (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Αμερικής), WHO IS WHO IN SCIENCE AND TECHNOLOGY (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας), κλπ.
Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς. Ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.
Ομόφωνα τιμήθηκε από τους συναδέλφους του με την Προεδρία 20 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.
Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο, από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Κα. Λώρα Μπους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, για την διεθνή εφαρμογή μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ, του Βιολογικού Τεστ Παυλίδη.
Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία και διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό ως ‘PAVLIDIS TEST’. Οι εφευρέσεις του που πρωτοέγιναν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, είναι Διεθνώς γνωστές από το 1978 και είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες από την Αμερική, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.
Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις 5 ηπείρους και από 39 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το βιολογικό ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κλπ.
Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Penn State, Boston, Columbia, της Δανίας, Φιλανδίας, κλπ.
Έχει περισσότερες από 220 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στα Αγγλικά.
Δίδαξε και Ίδρυσε πολλά επιτυχημένα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, από τα Χανιά μέχρι την Πτολεμαΐδα και δήμους της Θεσσαλονίκης, πάντοτε Αφιλοκερδώς-ΔΩΡΕΑΝ.
Συχνά προσκαλείται και δίνει Διαλέξεις σε κατάμεστες αίθουσες διεθνώς και ανά την Ελλάδα και ως ο κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε φημισμένα πανεπιστήμια, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ.
Είναι τόση η Διεθνής Αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, που μολονότι είναι Ψυχολόγος, Προσκαλείται ως ο Κύριος-Guest Ομιλητής σε Παγκόσμια, Διεθνή, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια ακόμη και Ιατρικά, από Νευροχειρουργικής, Καρδιολογίας, Παιδιατρικής, Παιδοοφθαλμολογίας, Παιδοχειρουργικής, Ειδικής Αγωγής, BULLYING, ως το Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και σε Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας.
Οι πάντοτε ομόφωνες βραβεύσεις και εκλογές του, αποδεικνύουν τόσο την διεθνή, καθολική αναγνώριση της Επιστημονικής του προσφοράς, όσο και του ήθους του.

14.30 – 15.00: Καραμήτρου Χρύσα, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας
Θέμα: «Η προσέγγιση του «άλλου», του ξένου ή του διαφορετικού μέσα από την παιδική λογοτεχνία. Η περίπτωση του παιδικού βιβλίου «Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ».

Βιογραφικό Σημείωμα: Η Χρύσα Καραμήτρου, κατάγεται από την Αδριανή Δράμας. Γεννήθηκε από μετανάστες γονείς στο Έσλιγκεν της Γερμανίας, αλλά σύντομα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έπειτα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε θέματα Εκπαίδευσης και Κοινωνικού Αποκλεισμού. Από το 2007 ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως δασκάλα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί για εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα σε περιοδικές εκδόσεις και στο διαδίκτυο. Το βιβλίο “Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ” είναι το πρώτο της παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

15.00 – 15.30 Διθύραμβος εξ Αμάξης»: Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
Θέμα: Θεατρικό δρώμενο: «Game Over»

Βιογραφικό Σημείωμα: Ο « Διθύραμβος εξ’ αμάξης» είναι θεατρικός σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών νομού Θεσσαλονίκης, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1994. Η προσπάθεια για τη δημιουργία του συλλόγου μας ξεκίνησε από μια ανήσυχη ομάδα δασκάλων και νηπιαγωγών που αγαπάει το θέατρο.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο «Διθύραμβος εξ’ αμάξης» λειτουργεί μέσα στους κόλπους της Α/βάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός του συλλόγου είναι να συμβάλλει στο γεφύρωμα της τέχνης με την εκπαίδευση και την πολιτιστική και παιδαγωγική καλλιέργεια των παιδιών.
Για το λόγο αυτό, ανεβάζουμε θεατρικές παραστάσεις κάθε χρόνο που τις παρακολουθούν για μια ή δύο εβδομάδες, χωρίς εισιτήριο, παιδιά δημοτικών σχολείων και μια παράσταση, ένα Σαββατοκύριακο, δωρεάν για το κοινό της πόλης, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Στα είκοσι χρόνια παρουσίας μας στο χώρο έχουμε να επιδείξουμε:
Θεατρικά έργα:

• Το όνειρο του σκιάχτρου, Ευγ. Τριβιζάς (Μάιος 1995). Σκηνοθεσία Σέξτου
• Τα ρούχα του βασιλιά., διασκευή Γιαν.Καλατζόπουλου (Μάιος-Ιούνιος 1996, Μάρτιος 1997). Σκηνοθεσία Σέξτου
• Στη χώρα των γραμμάτων, Σ. Χατζηνικολάου (Μάρτιος – Απρίλιος 1998). σκηνοθεσία Σ. Χατζηνικολάου
• Ο γατόκηπος, Ν.Τσιτλακίδου (Μάρτιος – Απρίλιος 2000-2002). Σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά
• Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, διασκευή Γ.Καλατζόπουλου – Κ.Χαλκιά (Ιούνιος 2003 Μάρτιος 2004). Σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά
• Τενεκεδούπολη, Ευγ.Φακίνου ( Νοέμβριος 2006 – Μάρτιος 2007). Σκηνοθεσία Έλλη Μερκούρη
• Ο γατόκηπος, Ν.Τσιτλακίδου (Ιούνιος 2008 – Νοέμβριος 2008). Σκηνοθεσία Βάνα Βουρτσάκη
• Το μεγάλο μπαμ! Αφρ. Ιωάννου , Ιωάν. Κατσαρού ( Νοέμβριος 2009). Σκηνοθεσία Βάνα Βουρτσάκη
• Κουτορνιθία Αφρ. Ιωάννου , Ιωάν. Κατσαρού ( Μάρτιος 2011). Σκηνοθεσία Βάνα Βουρτσάκη
• Γριοθεσία , Ι. Κατσαρού- Αφρ. Ιωάννου, (Οκτώβριος 2013) Σκηνοθεσία Βάνα Βουρτσάκη
• “Game Over” Αφρ. Ιωάννου , Ιωάν. Κατσαρού, σκηνοθεσία Κατσαρού Ιωάννα
Κουκλοθέατρο:
• Οι δώδεκα μήνες, παλιό τσέχικο παραμύθι ( Μάρτιος 1996).

Θέατρο σκιών:

Διάφορες παραστάσεις δόθηκαν από τον καραγκιοζοπαίχτη και μέλος του συλλόγου μας Θεμ.Δούκα στα πλαίσια εκδηλώσεων πολιτιστικών και κοινωνικών, στα οποία λάβαμε μέρος.
Σεμινάρια – Παιδαγωγικά προγράμματα:
Διοργανώσαμε θεατρικά σεμινάρια καθώς και θεατρο-παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της ) και σε συνεργασία με τους Μαν.Φιλιππάκη, Περ.Σεξτου, Σοφ.Χατζηνικολάου αλλά και εικαστικά εργαστήρια με τους Θ.Δούκα, Α.Ιωάννου, Ι.Κατσαρού, Α.Σαλονικίδη, Βάνα Βουρτσάκη .
Παρουσιάσεις βιβλίων:
Παρουσιάσαμε με «θεατρική ταυτότητα» βιβλία και εργασίες συναδέλφων (Β. Τασιόπουλου , Όλγ. Σεχίδου, Μάρθας Πατλάκουτζα “Ζαχάρα η θύελλα της καρδιάς”, Γλυκερίας Γκρέκου “Η μοναξιά των συνόρων”., Έλενας Αρτζανίδου “Δεν ντρέπομαι πια” και “Άγης ο Μαθημάγος”, Εκδήλωση για τον σύλλογο Λάμψη “Ο Κορνήλιος και το αστέρι με τα χρώματα”, Σπίτι του Φιλόλογου-στα πλαίσια των Λογοτεχνικών/Καλλιτεχνικών Αναλογίων της Πέμπτης- το ποιητικό έργο του Χρίστου Ντικμπασάνη, Διεθνής Έκθεση Βιβλίου: “Μαύρος κότσυφας, άσπρος γλάρος”).
Συνεργασία με πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους.
Συμμετέχουμε πάντα αφιλοκερδώς σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολλούς πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους αλλά και με δήμους της πόλης μας.(Ίδρυμα φίλων Μελίνας Μερκούρη, Κέντρο πρόληψης «Δίκτυο Άλφα», Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλγάρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού, Σύλλογος Γυναικών Νέου Σκοπού Σερρών, Σύλλογος Φίλων ατόμων με αναπηρία, Δήμος Θεσ/νίκη, Δήμος Σταυρούπολης, Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δήμος Ευόσμου-Ελευθερίου-Κορδελιού, Δήμος Πυλαίας, Δήμος Δράμας- Ονειρούπολη, Λάμψη: Σύλλογος – Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης-Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης και πολλούς άλλους όπως οικολογικά Φεστιβάλ: ECO Festival Δήμου Σερρών, 3η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας.-Πάρκο Νέας Ελβετίας, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ).

Θέατρο για ενήλικες.

Το 2013 η ομάδα μας παρουσίασε με επιτυχία το πρώτο θεατρικό έργο για ενήλικες. Πρόκειται για τη « Γριοθεσία» των Αφροδίτη Ιωάννου και Κατσαρού Ιωάννα σε σκηνοθεσία της Βάνας Βουρτσάκη.
Μέλος της Ένωσης Θεατρικών σχημάτων Μακεδονίας Θράκης.
Από το 2012 η ομάδα μας αποτελεί μέλος της Ένωσης Θεατρικών σχημάτων Μακεδονίας-Θράκης και πήρε μέρος στα 2 Φεστιβάλ- Συναντήσεις της Ένωσης στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος. Μαζί με άλλες 17 ομάδες της πόλης πρόσφερε δωρεάν στους θεατές κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες θεατρικές παραστάσεις .
Στις τελευταίες επιτυχίες της ομάδας συγκαταλέγεται η βραβευμένη της συμμετοχή στο 15ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Νέας Ορεστιάδας με την παράσταση Γριοθεσία που απέσπασε τα παρακάτω βραβεία:
3ο βραβείο καλύτερης παράστασης
Κατά πλειοψηφία: στο Θεατρικό Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος Εξ Αμάξης» για την παράσταση του έργου “Γριοθεσία” των Αφροδίτης Ιωάννου και Ιωάννας Κατσαρού, σε σκηνοθεσία Βάνας Βουρτσάκη

βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου
στην Ιωάννα Κατσαρού για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Χρυσούλας» στο έργο «Γριοθεσία» των Α. Ιωάννου & Ι. Κατσαρού από το Θεατρικό Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος Εξ Αμάξης»

βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου
στην Αριάδνη Σκυριανίδου για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Ντίνας»
στο έργο «Γριοθεσία» των Α. Ιωάννου & Ι. Κατσαρού από το Θεατρικό Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος Εξ Αμάξης»

βραβείο μουσικής επιμέλειας
Ομόφωνα, στους Βάνα Βουρτσάκη και Θέμη Δούκα για τη μουσική επιμέλεια στο έργο «Γριοθεσία» των Α. Ιωάννου & Ι. Κατσαρού από το Θεατρικό Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης
«Διθύραμβος Εξ Αμάξης»
Η δουλειά μας στηρίζεται στο προσωπικό μας μεράκι και σε ένα όραμα, για μια νέα διάσταση στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό. Στοχεύουμε ειδικότερα να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό μικρό και μεγάλο στους κόλπους της εκπαίδευσης αλλά και έξω από αυτή πάνω στο παιδικό θέατρο που συνδυάζει τη θεατρική πράξη με τη θεατρική συνείδηση. Να ευαισθητοποιήσουμε συναδέλφους να αγαπήσουν το θέατρο και να ενθαρρυνθούν να κάνουν θεατρική αγωγή στα σχολεία τους. Επίσης επιθυμούμε να συμβάλλουμε στο γεφύρωμα της τέχνης με την εκπαίδευση και την πολιτιστική και παιδαγωγική καλλιέργεια των παιδιών
Το ανέβασμα ενός θεατρικού έργου περιλαμβάνει τα παρακάτω τακτικά, όπως:
α) Μουσική επιμέλεια-ηχογράφηση.
β) Φωτισμός.
γ) Μάσκες-Κοστούμια.
δ) Σκηνικά.
ε) Μακιγιάζ.
ζ) Επαγγελματία σκηνοθέτη και χορογράφο
Όλα τα παραπάνω αποτελούν αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας των μελών της ομάδας μας όλα αυτά τα χρόνια. Ως παιδαγωγοί τονίζουμε πόσο ζωτικός και θεμελιώδης είναι ο ρόλος της τέχνης στην εκπαίδευση.
Και μην ξεχνιόμαστε …η σελίδα μας στο facebook

http://www.facebook.com/groups/184657812838/

 

Για τη συμμετοχή σας στην ημερίδα είναι απαραίτητη η εγγραφή σας

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – περιορισμένες θέσεις

You May Also Like

Χωρίς κατηγορία

Μαθητής – καθηγητής μια ανεκμετάλλευτη σχέση; Για να μπορέσουν οι καθηγητές να αναδειχθούν σε παιδαγωγούς, για τους εφήβους μαθητές, θα πρέπει να φροντίσουν να...

Εκπαιδευτικά

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους εντελώς ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα εκπαιδευτικά αντικείμενα! Σεμινάρια Νέων Τεχνολογιών –Marketing – Λογιστικής Εισαγωγή...

Χωρίς κατηγορία

Μπορούν τα μωρά να καταλάβουν πότε απευθυνόμαστε σε αυτά; Oταν μιλάμε στα μωρά, συνειρμικά προσαρμόζουμε τον λόγο μας σε έναν πολύ συγκεκριμένο και διακριτικό...

Featured

Για να δείτε την επαγγελματική μονογραφία της ειδικότητας των βοηθών βρεφονηπιοκόμων πιέστε εδώ Για να κατεβάσετε το αρχείο power point που αναφέρεται στην ειδικότητα...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.