Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ημερίδα Συλλόγου 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 « ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ»

10.15 – 11.00:  ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ

Θέμα: « Η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά και οι τρόποι για να την αναπτύξουμε»

Ο Μίλτος Τσιάκαλος είναι ένας άνθρωπος που ενθαρρύνει την πραγματοποίηση αλλαγών σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο (life coaching).

Είναι ιδρυτής του lifecoaching.gr , ενός χώρου που προσπαθεί να φέρει σε επαφή ανθρώπους με πάθος για αλλαγή και θετική εξέλιξη.

Μέσω των ομιλιών του, της αρθογραφίας του και των συνεργασιών του αποσκοπεί στην απελευθέρωση του δυναμικού προσωπικής ανάπτυξης που κρύβεται μέσα στην κοινωνία.

Στην αναζήτηση του ιδανικού του εαυτού έχει αποκτήσει ένα πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει ολοκληρώσει την Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει ολοκληρώσει το μονοετές βιωματικό εργαστήριο Life and Business Coaching του Athens Coaching Institute και έχει εξειδικευτεί στο χώρο των επιχειρήσεων μέσω του μονοετούς προγράμματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Ε.Ι.Α.Σ και του Mini MBA  (Ε.Ι.Α.Σ-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και είναι τακτικός εισηγητής στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://lifecoaching.gr ή στη σελίδα του στο facebook Miltos Tsiakalos LifeCoach.

11. 10– 12.10  ΕΦΗ ΜΠΑΧΤΕΒΑΝΑ

Θέμα:  «Let’s Play boomwhackers “Learn English through Music and Play”»

Λίγα  λόγια…….

Η Έφη Μπαχτσεβάνα είναι καθηγήτρια μουσικής και συγγραφέας. Τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στα Δημοτικά Ωδεία του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Η ίδια γνωρίζοντας καλά την απήχηση που έχουν στα παιδιά τα boomwhackers δημιούργησε το 2012 την πρώτη πανελλαδικά «Boomwhackers Οrchestra».  Πρωτοποριακό εγχείρημα της αποτέλεσε η εισαγωγή διδασκαλίας των boomwhackers στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και στα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών όπου τα διδάσκει τα τελευταία δέκα χρόνια ως αποκλειστική μέθοδο διδασκαλίας.

H Έφη έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει μια νέα καινοτόμο μέθοδο διδασκαλίας των boomwhackers όπου συνδυάζει την εκμάθηση της Μουσικής με τα Αγγλικά μέσα από το Παιχνίδι.

Let’s play Boomwhackers: “Learn English through Music and Play”.

Η καινοτόμος αυτή μέθοδος διδασκαλίας  χρησιμοποιείται σε σχολεία στην Ολλανδία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Κύπρο, Τουρκία, και Ινδία.

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει παρουσιαστεί σε μεγάλους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς στο εξωτερικό όπως στο «Council For Creative Education» στη Φιλανδία, στο «International Teachers Development Institute » στην Ιαπωνία, στο «Twinkl Australia teaching group» στην Αυστραλία, στο πρόγραμμα ανταλλαγής των υπουργείων παιδείας της Κορέας και των Φιλιππίνων «Korea-Philippines Teacher Exchange Programme Alumni Association (KPTEPAA)» και στο Global EdHeroes online forum από το Rybakov Foundation της Ρωσίας.

Από το 2012 πραγματοποιεί σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, γυμναστές, μουσικούς και καθηγητές αγγλικών με θέμα τη διδασκαλία της μεθόδου της στην εκπαίδευση.

Τον τελευταίο χρόνο η Έφη έχει παρουσιάσει τη μέθοδο της διαδικτυακά σε περισσότερα από 150 σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικών σπουδών της Ινδίας “Central University of Gujarat” την Ακαδημία “Harmonia Academy” της Τουρκίας,  το Πανεπιστήμιο Παιδαγωγικών σπουδών  “University of Childhood”της Ρωσίας  και με το μεγαλύτερο διαδικτυακό σχολείο Προσχολικής Αγωγής το “eSISU Global Preschool” με έδρα την Φιλανδία.

Άρθρα με θέμα τη μέθοδο της έχουν παρουσιαστεί στις εφημερίδες «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» της Αυστραλίας,  «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Νέας Υόρκης και σε μεγάλα εκπαιδευτικά περιοδικά της Ινδίας «Mentor Magazine», «Education Jagat», «Edukos Unite Of Scholars», «Womenshine» κ.α.

Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Rybakov Preschool Award  από το Rybakov Foundation της Ρωσίας αφιερωμένο στη μνήμη του L.Vygotsky.

Το 2021 κέρδισε  το βραβείο της καλύτερης δασκάλας Best «Teacher Global Award» από τον Διεθνή Εκπαιδευτικό Οργανισμό  Edukosunite .

Το 2020 τιμήθηκε ως Γυναίκα Πρότυπο με το βραβείο Παιδείας από τη Λέσχη The Lions Club of Athens Specialty New Voices.

Το 2020 τιμήθηκε από το Διεθνή Οργανισμό «World Books of Records –London»  για την εκπαιδευτική της προσφορά κατά την διάρκεια  της πανδημίας του covid-19.

Το 2020 κέρδισε  το βραβείο της καλύτερης εκπαιδευτικού «Best Educators Excellence Global Award 2020»  από τον Διεθνή Εκπαιδευτικό Οργανισμό Educlouds.

Για τη μέθοδο της «Let’s play Boomwhackers» έχει βραβευθεί με Είκοσι Διεθνή Βραβεία.

ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Επειδή το workshop θα είναι διαδραστικό (interactive) όσοι συμμετέχοντες δεν έχουν boomwhackers μπορούν να έχουν μαζί τους χρωματιστά μολύβια αντίστοιχα των χρωμάτων των boomwhackers.

12.30 – 13.10 :  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

Θέμα: « Το Νησί των Συναισθημάτων” – Συναισθηματική Νοημοσύνη, Θέατρο και Εκπαιδευτικό Δράμα: η εμπειρία μιας παράστασης.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε θέατρο στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και στο μεταπτυχιακό τμήμα του Τμήματος Θεάτρου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2015 ζει στην Αθήνα.

Έχει ιδρύσει τις καλλιτεχνικές ομάδες Hippo Theatre Group και ARTIVISTAS και το διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο Hippo Theatre e-School. Είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός και συγγραφέας.

Από το 2010 ως σήμερα έχει ταξιδέψει με θεατρικές παραστάσεις του σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες (δύο φορές βραβευμένος σε φεστιβάλ) και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και πολλούς θεατρικούς χώρους, φορείς και οργανισμούς του ελεύθερου θεάτρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έχει διοργανώσει και εμψυχώσει θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2017 παρέδωσε σεμινάριο υποκριτικής στο Thespo19, το σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας.

Διηγήματα του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έχει συγγράψει επιπλέον ποιήματα, θεατρικά έργα, σενάρια και θεωρητικά κείμενα για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Το 2018 κυκλοφόρησαν δυο μελέτες του με τίτλο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ – Ο Shakespeare στο κινηματογραφικό έργο του Akira Kurosawa και kinemo, οι οποίες αφορούν τις τέχνες του κινηματογράφου και του θεάτρου αντίστοιχα.

Θεωρεί τον εαυτό του ταξιδιώτη με την ευρύτερη έννοια. Βλέπει την τέχνη αλλά και την ίδια την ζωή σαν ένα ταξίδι γνώσης και ανακάλυψης του εαυτού και του κόσμου.

13.30  – 14.30  ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ

«Κοινωνικοσυναισθηματική μάθηση και Κουκλοθέατρο»

Σύντομο βιογραφικό Ιωάννη Γλωσσόπουλου

Ο Ιωάννης Γλωσσόπουλος είναι Ψυχολόγος και εμψυχωτής. Κατέχει BSc in Psychology και

Msc in Child Development καθώς και μεταπτυχιακές επιμορφώσεις πάνω στην ψυχολογία

παιδιών προσχολικής ηλικίας στο University of Edinburgh.

Απο το 2010 ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τους Ονειροβάτες, παρουσιάζοντας πάνω από

5000 δράσεις και παραστάσεις. Από το 2015 και σε συνεργασία με διευθύνσεις

Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περιφερειακές διευθύνσεις καθώς και Πανεπιστημιακά

ιδρύματα, επιμορφώνει εκπαιδευτικούς και φοιτητές πάνω στις παραστατικές τέχνες και την

ψυχολογία.

Από το 2017 συνεργάζεται με Δήμους και εκπαιδευτικές μονάδες για επιμορφώσεις

προσωπικού αλλά και σχεδιασμό δράσεων που αφορούν παιδιά προσχολικής και πρώτης

σχολικής ηλικίας.

Σύντομο βιογραφικό Ονειροβάτες

Κάνουμε όνειρα για τη γενιά του αύριο. Τα παιδιά του σήμερα.

Πιστεύουμε σε έναν κόσμο γεμάτο γνώση, περιπέτεια και δημιουργικότητα. Έναν

κόσμο όπου η αγάπη για τη μάθηση θα αποτελεί καθημερινή συνήθεια. Θέλουμε

να εξασφαλίσουμε για κάθε παιδί την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή, ώστε να

μεγαλώσει και να γίνει ένα δημιουργικο άτομο που θα συμβάλλει θετικά στην

κοινωνία.

Οι Ονειροβάτες ιδρύθηκαν από τον Ιωάννη Γλωσσόπουλο. Αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη

του ιστορικού Νεοελληνικού θιάσου “Κουκλοθέατρο Λαμίας”. Με οικογενειακή παράδοση

30 ετών στην προσχολική εκπαίδευση και το κουκλοθέατρο, ξεκινήσαμε τις πρώτες μας

παραστάσεις και εργαστήρια φαντασίας τον Αύγουστο του 2011 στην Λαμία.

Το 2016 η βάση της ομάδας μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη. Με νέες ιδέες και άτομα οι

Ονειροβάτες παρουσιάζουν παραστάσεις και σεμινάρια από την Λευκάδα ως την

Αλεξανδρούπολη. Συνεργάζονται με μεγάλα εκπαιδευτήρια, σχολεία, δήμους και εταιρείες

για να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους μικρούς θεατές.

Από το 2020 οι Ονειροβάτες έβαλαν τις ιδέες και την εμπειρία τους στο διαδίκτυο!

Ξεκίνησαν να δημιουργούν παιδαγωγικό υλικό, online σεμινάρια και παραστάσεις

για μικρούς και μεγάλους. Οι παραστάσεις συνεχίζονται με το ίδιο πάθος και αγάπη

στα σχολεία και όπου υπάρχουν παιδιά.

You May Also Like

Χωρίς κατηγορία

Μαθητής – καθηγητής μια ανεκμετάλλευτη σχέση; Για να μπορέσουν οι καθηγητές να αναδειχθούν σε παιδαγωγούς, για τους εφήβους μαθητές, θα πρέπει να φροντίσουν να...

Εκπαιδευτικά

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους εντελώς ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα εκπαιδευτικά αντικείμενα! Σεμινάρια Νέων Τεχνολογιών –Marketing – Λογιστικής Εισαγωγή...

Χωρίς κατηγορία

Μπορούν τα μωρά να καταλάβουν πότε απευθυνόμαστε σε αυτά; Oταν μιλάμε στα μωρά, συνειρμικά προσαρμόζουμε τον λόγο μας σε έναν πολύ συγκεκριμένο και διακριτικό...

Featured

Για να δείτε την επαγγελματική μονογραφία της ειδικότητας των βοηθών βρεφονηπιοκόμων πιέστε εδώ Για να κατεβάσετε το αρχείο power point που αναφέρεται στην ειδικότητα...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.